stress op de werkplek

Stress op de werkplek

Stress op de werkplek In veel landen hebben werkgevers de wettelijke verantwoordelijkheid om stress op de werkplek te herkennen en aan te pakken. Zodat werknemers niet lichamelijk of geestelijk ziek zouden worden. Het is belangrijk om de oorzaken van stress op de werkplek aan te pakken. Omdat stress op het werk kan leiden tot problemen voor het individu, werkrelaties en de algehele werkomgeving. Deze problemen kunnen zijn: verminderde zelfwaardering en slechte concentratievaardigheden voor de werknemer.

woede

Woede en agressie

Woede is een normale en natuurlijke emotie, die we waarschijnlijk allemaal op zijn minst op een bepaald moment in ons leven kunnen voelen. Woede wordt vaak geassocieerd met warmte of kou – we praten over het gevoel ‘warm van woede’ en herkennen ook het idee van ‘koude woede’. Woede kan behoorlijk beangstigend zijn, zowel bij jezelf als bij anderen, omdat het heel plotseling kan aankomen, maar ook omdat het zeer irrationeel en onvoorspelbaar gedrag kan veroorzaken.

sporten en bewegen

Sporten en bewegen voor een fit leven

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is in ons dagelijks leven, maar we weten misschien niet waarom of wat bewegen voor ons kan doen. Het is belangrijk om te onthouden dat we zijn geëvolueerd van nomadische voorouders die hun hele tijd bezig waren met bewegen op zoek naar voedsel en onderdak, en dagelijks grote afstanden aflegden. Onze lichamen zijn ontworpen en zijn geëvolueerd om regelmatig actief te zijn.

antidepressiva

Antidepressiva of stemmingsverbeteraar als medicatie

Wanneer je lijdt aan een diepe, invaliderende depressie, is het idee dat een pil je je leven kan teruggeven een gevoel van hoop en ongelofelijk aantrekkelijk. Maar zijn antidepressiva altijd de beste behandelingsoptie? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en veiligheidsproblemen? En zijn er echt effectieve niet-medicamenteuze alternatieven? Dit zijn enkele van de belangrijke vragen om over na te denken bij het overwegen van behandeling met antidepressiva.

hulp bij een depressie

Iemand helpen met een depressie

Wanneer een partner, familielid of vriend lijdt aan depressie, kan uw steun en aanmoediging een belangrijke rol spelen bij hun herstel. Je kunt ze helpen depressies te bestrijden, negatieve gedachten te overwinnen en hun energie, optimisme en plezier in het leven terug te krijgen. De depressie van je geliefde kan je echter ook verslijten als je je eigen behoeften veronachtzaamt. Deze richtlijnen kunnen u helpen om een depressief persoon te helpen bij het herstel terwijl u uw eigen emotionele evenwicht behoudt.

Depressiebehandeling

Depressiebehandeling

Als je depressief bent, kan het voelen alsof je er nooit onder vandaan zult komen onder een donkere schaduw. Zelfs de meest ernstige depressie is echter behandelbaar. Dus, als je door je depressie niet het leven kunt leiden dat je wilt, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Als u meer te weten komt over uw opties voor de behandeling van depressie, kunt u bepalen welke aanpak geschikt is voor u. Van therapie tot medicatie tot gezonde veranderingen in uw levensstijl,

tiener depressie

Tiener Depressie

Tiener depressie, herken de tekenen en symptomen en help je kind. Tieners hebben te maken met allerlei druk, van de veranderingen in de puberteit tot vragen over wie ze zijn en waar ze passen. Met al deze onrust en onzekerheid is het niet altijd eenvoudig om onderscheid te maken tussen normale groeipijnen bij tieners en depressie. Maar tiener depressie gaat verder dan humeurigheid. Het is een ernstig gezondheidsprobleem dat invloed heeft op elk aspect van het leven van een tiener.

depressie bij ouderen

Depressie bij ouderen en senioren

Depressie bij ouderen. Heb je geen interesse meer in de activiteiten die je vroeger leuk vond? Worstel je met gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid? Vindt u het steeds moeilijker om de dag door te komen? Als dat zo is, ben je niet de enige. Depressie kan iedereen overkomen als we ouder worden, ongeacht onze achtergrond of prestaties. Maar depressie is verre van een onvermijdelijk onderdeel van ouder worden.

Depressie bij vrouwen

Depressie bij vrouwen

Depressie bij vrouwen kan je van energie en hoop ontdoen, waardoor je je leeg, verdrietig en hulpeloos voelt. En voor vrouwen wordt depressie gecompliceerd door vele factoren – van reproductieve hormonen en sociale druk tot de unieke vrouwelijke reactie op stress. Hoe somber de dingen ook lijken, er is veel dat je kunt doen om de manier waarop je denkt en voelt te veranderen. Je kunt jezelf niet zomaar “eruit halen”, maar je hebt meer controle dan je denkt

depressie bij mannen

Depressie bij mannen

Als mannen ( depressie bij mannen) beschouwen we onszelf als sterk en hebben we controle over onze emoties. Wanneer we ons hopeloos voelen of overweldigd door wanhoop, ontkennen we het vaak of proberen we het te verbergen. Maar depressie is een veel voorkomend probleem dat velen van ons op een bepaald punt in ons leven treft. Hoewel depressie een zware tol kan betekenen voor je huis en werk,

1 2 3